Pages Navigation Menu

Göngyölt sült császárszalonna ősziesen recept

A Sajtos buci után a hús Pult előtt elhaladva megpillantottam a szépen kötözött császárszalonnát. És arra gondoltam, hogy de megenném ezt jó fokhagymásan lesütve, egy kis hagymás babbal körítve.

Hozzávalók: 

Babaséf

  • 1,5 kg göngyölt császárszalonna (vagy dagadó)
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 konzerv vörös bab
  • 20 dkg ruccola
  • 4 főtt tojás
  • 4 adag BBQ mártás
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 marék friss rozmaring
  • fokhagymapor, só, bors

 

1., A húst előző este dörzsöljük be alaposan fokhagymaporral és borssal. A bőrét be is sózhatjuk, hogy sütéskor finom ropogós legyen.  Tekerjük fóliába és hagyjuk egy éjszakát pácolódni.

2., Csomagoljuk ki a húst, tépkedjünk rá friss rozmaringot, majd fedjük le 1 cm vastag füstölt szalonna szeletekkel.  Tegyük sütőtálba és 140-150 °C-on kezdjük el sütni. A kellő ideig pácolódott húst sütés közben folyamatosan kenegeti ,majd a folyamatosan olvadó szalonna zsírja, ami friss rozmaring aromával keveredik. Ez már jól hangzik.

Sütési idő kb. 2 óra 30 perc. Félóránként locsolgassuk a zsírjával.

3., Ha megsült a hús, szedjünk ki alóla a finom zsírból és fonnyasszuk meg rajta az apróra vágott póréhagymát. Szűrjük le és mossuk át a konzerv babot, majd forgassuk a párolódó hagymába. Pirítsuk őket össze, majd keverjünk hozzá egy kevés BBQ mártást.

Tálaláskor egy nagy sültes tálon ágyazzunk meg a ruccolával. Tegyük a közepére a húst egyben vagy félig szeletelve. Körítsük a hagymás babbal és cikkekre vágott főtt tojással.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.