Pages Navigation Menu

Gesztenyés csirkemell fasírt

A Rádió Egerben rendszeresen játszunk Food Pokert. Nemrég a gesztenye és a csirkemell került ki a kalapból. Megnéztük mi sülhet ki belőle. Szerintünk jó kis fasírt recept született.

  • 250 gramm gesztenyepüré
  • 250 gramm csirkemell darálva
  • 1 kávéskanál currypor
  • fél kávéskanál fehéj
  • 1 kávéskanál Garam Masala
  • Fél szál erős paprika (zöld hegyes)

A gesztenyepürét összekeverjük a darált csirkemellel és az apróra vágott erős paprikával. Fűszerezzük, és pár órán át hűtőben érleljük.
Kezünkkel gesztenye méretű fasírtokat formálunk, majd kicsit lapítunk rajta. Sózott napraforgó olajban lassan kisütjük.

Mártogatós: 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, maréknyi snidling, kávéskanálnyi frissen reszelt gyömbér, fél kávéskanál pirospaprika.

Jó étvágyat!

Gesztenyés csirkemell fasírt - Csirkehús receptek

Gesztenyés csirkemell fasírt – Csirkehús receptek

Köszönöm, hogy megosztod.