Pages Navigation Menu

Fűszeres bodzaital-nem szörp

Az évszaknak hála minden termőre fordult, és alig tudjuk kapkodni magunkat, hogy mindenből jusson az asztalra. Szedjük a borsót, a mángoldot és a bodzát, de már a cseresznye is kosárért kiált. A salátáról már nem is beszélve. A hétvégén saját salátámat élvezhetem, ami igazán nagy büszkeséggel tölt el.

  • 5 liter víz
  • 12-15 bodzavirág ernyő
  • 800 gramm cukor
  • 4-5 szem boróka
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 db chili
  • 1 db narancs
  • 1 db citrom

Mielőtt hozzákezdünk, alaposan áztassuk ki hideg vízben a bodzát, hogy a szirmok között megbújó bogarak előjöjjenek. A jó bodzaital egyik titka az, hogy (minimálisan) szár nélkül áztatjuk ki a virágokat, mert különben keserű lesz az ital.

Babaséf

Forraljuk fel a vizet a cukorral, és amint feloldódott, adjuk hozzá a fűszereket. A citromot és a narancsot hámozzuk meg, mint az almát, hogy a fehér keserű részek ne oldódjanak az alapba, majd karikákra vágva dobjuk a vízbe. Az egészet hagyjuk kihűlni, és csak ezután tegyük bele a virágokat.

24 óra áztatás után szűrjük le szitán át, majd alaposan kimosott boros üvegekbe töltsük, és parafa dugóval zárjuk le. 24 óra hűtés után élvezhető csak igazán. Ha túl édesnek érezzük, hígítsuk ízlésünk szerint.
Citromfű vagy menta levelekkel kibélelt koktélos pohárba töltve kínáljuk vendégeinknek.

Fűszeres bodzaital-nem szörp - Gyümölcs receptek

Fűszeres bodzaital-nem szörp – Gyümölcs receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.