Pages Navigation Menu

Feketeerdő torta recept

Ez egy saját verzió! Nem hivatalos, de ettől még finom! A Feketeerdő tortának nincs valós eredete. A feketeerdei vidék népviseletében a női kalapon piros, cseresznyére emlékeztető “puklik” vannak. És fekete szoknyájuk van. Innen a torta külleme. Vannak még elméletek, de szerintem ez egy szimpla cseresznyés torta, ami elsősorban a hagyományokból indult.

Hozzávalók:

Babaséf

  • 10 tojás
  • 200 gramm liszt
  • 160 gramm barna cukor
  • 500 ml tejszín
  • 3 kupak rum aroma
  • 6 evőkanál holland kakaó
  • 1 tucat cseresznye
  • pici só
  • eperlekvár
  • kakaós keksz
  • 2 dl tej

1., Készítsük el a két tortalapot. 5 tojássárgáját keverjünk el 80 gramm barna cukorral, majd a 100 gramm liszttel. Picit hígítsuk fel 1 dl tejjel, majd forgassuk óvatosan össze a felvert tojáshabbal. Öntsük formába, majd 170°C-on süssük 25 percig. Nyitott sütőajtónál hűtsük. Ezt ismételjük meg még egyszer.

2., A tejszínt verjük kemény habbá és öntsük bele a rumaromát.

3., Az alsó piskóta tetejét kenjük meg habbal és lekvárral. Szórjuk meg kakaós keksszel. A tető alját is kenjük meg habbal, majd tegyük a másikra. A tetejét is kenjük meg habbal, majd dekoráljuk ki a cseresznyékkel. Készíthetjük úgy is, hogy a piskóta lapokat lekvárral kenjük meg, így azt jól beszívja a tészta.

Extra dekorációként színes gyöngyökkel és csoki szívekkel díszítsük. Ahogy azt az én kislányom tette.

Feketeerdő torta

Feketeerdő torta

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.