Pages Navigation Menu

Eredeti spagetti carbonara

Spagetti Carbonara 2 főre

  • 20 dkg spagetti
  • 2 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • marék pekorinó sajt (nagyon sós)
  • marék parmezán
  • 10 dkg pofaszalonna
  • fekete bors

Pár dolog. A Carbonara szó a Carbon-ból vagyis szénből indul, és az apró fekete bors port jelenti itt. Nem használunk tejszínt. A pofaszalonna nem alap, szeritnem egy kevés erdélyi szalonna tökéletes. A szaftosságát a meleg tészta által megfőtt tojástól kapja. Ha nem elég leveses, a főzővízből adhatunk hozzá. Ez azt is jelenti, hogy a tésztát nem szűrjük le. Na indulás.

Babaséf

1., Kezdjük el megfőzni a tésztát. Én roppanósan szeretem, jobban érzem a tészta ízt.
2., Amikor a tészta félúton jár, a szalonnát lassan fonnyasszuk ki egy nagy serpenyőben.
3., A tojásokat keverjük össze, majd forgassuk össze a sajttal. Ha nincs pekorino, akkor lehet az egész paremezán. Jöhet a frissen őrölt fekete bors.
4., A megfőtt tésztát szedjük át a szalonna zsírba és húzzuk félre a tűzről. Öntsük rá a tojást, és kezdjük el határozott mozdulatokkal összeforgatni a tésztával. Még véletlenül sem hagyjuk a tűzön, mert akkor rántotta lesz. Nagyon fontos, hogy a frissen megfőtt tésztával keverjük össze, a meleg serpenyőben. Ettől a tojás olyan lesz, mint a lágy tojás.
Ennyi a recept. Remélem sikerrel jártok!

Jó étvágyat!

Eredeti spagetti carbonara - Olasz receptek

Eredeti spagetti carbonara – Olasz receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.