Pages Navigation Menu

Eredeti házi nyúl stifado

Rendkívül egyszerű elkészíteni ezt a tradicionális görög falusi ételt. A kiindulási alap egy házi nyúl és súlyával megegyező vörös hagyma mennyiség.

  • 4 nagy paradicsom,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • olíva olaj
  • Babérlevél,
  • szegfűbors,
  • fahéj,
  • kakukkfű,
  • só és cukor.
  • 1 pohár finom vörös bor

1., A zöldségeket felaprítjuk és olajon lassan fedő alatt összepároljuk. Amikor félig puha a hagyma, hozzáadjuk a darabolt nyuszit. Befűszerezzük, ízlés szerint és felöntjük a borral, majd annyi vízzel, hogy ellepje. Ennek az ételnek a karakterét a fahéj és a paradicsomos hagyma adja meg. A kinti paradicsom édesebb, ezért egy kevés cukor sokat segít.

Babaséf

2., 1 óra főzés után szedjük ki a húst, majd botmixerrel pépesítsük össze az alapot. Ha nem, az sem baj.
Finom baguette-tel és vörös borral fogyasszuk.

Jó étvágyat!

Eredeti házi nyúl stifado - Görög receptek

Eredeti házi nyúl stifado – Görög receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.