Pages Navigation Menu

Erdélyi töltött csirkecomb recept

samsung okos sütő banner

Töltött csirkecomb kicsit másként. Erdélyi receptemet először okos sütőben próbáltam ki remek lett. Egyszerű és gyorsan elkészíthető recept.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 4 darab egész csirkecomb
  • 20 dkg csirkemáj
  • 3 darab kemény tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb fej vörös hagyma
  • 1 csokor kapor

1., A kockákra vágott szalonnát pár csepp olajon izzasszuk meg, majd dobjuk rá az apróra vágott hagymát, és a darabolt csirkemájat. Pár percig pirítsuk.

2., Közben főzzük meg a tojásokat. Mikrohullámmal is dolgozhatunk, de figyeljünk oda, hogy a tojásokat szűk, magas edényben főzzük. Ha a tojás úszik a víz tetején, könnyen felrobbanhat.

3., A serpenyő tartalmát és a kemény tojást aprító gépben keverjük krémmé. Ha a töltelék túl híg adjuk hozzá morzsát.

4., Töltsük meg a combokat, majd kézzel olajozzuk be őket. Helyezzünk egy hőálló tányért a sütő tér közepére, majd fölé az alacsony állványon elrendezett töltött csirkéket.

5., Az okos sütőnk Auto Cook programjaiból válasszuk a 2-5 jelüt. Majd nyomjuk meg a Start gombot. A sütő érzékelve a benne lévő hús mennyiségét körülbelül 20-25 perc alatt süti készre a töltött csirkénket.

Tálaláskor köretként mellette sült körtét, vagy barackot fogyasszunk.

A tökéletes grill csirke élmény érdekében a program végén 6-8 percig grillezzük az ételt.

Jó étvágyat!

Erdélyi töltött csirkecomb recept - Csirkehús receptek

Erdélyi töltött csirkecomb recept – Csirkehús receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.