Pages Navigation Menu

Erdélyi burgonyás fasírt recept

Kis bevezető. Az erdélyi fasírtban az a jó, hogy a kenyér helyett krumpli van benne, ami néha kívülre esik és ropogósra sül. A rusztikusra vágott hagyma fő ízként van jelen, amit csak a parenyicával sült padlizsán szeletek múlnak felül. A lecsókrém saját termék. Az idei termés óriási volt, és egy idő után már úgy éreztem más kell. Ezért összeturmixoltam a lecsót és elfőztem a levét. Így lett a krém. Mártáshoz, melegszendvicsre, fasírt mellé mártogatósnak pokolian jó!

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 40 dkg darált sertés lapocka
  • 2 tojás
  • 1 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • zsemlemorzsa
  • 1 db padlizsán
  • 1 tekercs parenyica
  • Fokhagyma
  • Olaj
  • Lecsókrém

1., Hámozzuk meg a hagymát és a burgonyát. A hagymát vágjuk durvára, a krumplit nagy lyukon reszeljük le. A burgonya és a hagyma aránya egyforma legyen. Tegyük egy tálba a darált lapockát, a hagymát, a reszelt krumplit, a felütött két tojást és az apróra vágott metélőhagymát. Utóbbit fogjuk marokra és ollóval vágjuk egyenesen a tálba. Dolgozzuk össze a fasírtot. Pici sót és frissen őrölt borsot adjunk hozzá. Ha vizesnek érezzük, adjunk hozzá kicsi zsemlemorzsát.

2., Hámozzuk meg a padlizsánt és vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Tegyük olajozott kerámia tálba és 200 Celsius fokon süssük meg.

3., Amíg sül a padlizsán, süssük ki a fasírtokat. Ne legyen túl forró az olaj, de ne is ázzon benne. Tenyerünkkel formázzunk kisebb halmokat, kicsit nyomjuk laposra és mehet is az olajba. Fedjük le és süssük pirosra. Fordítsuk meg, de ekkor már nem kell lefedni.

4., A padlizsánt egyszer meg kell fordítani, hogy mindkét oldala szépen megsüljön. Amikor már majdnem kész, tegyünk rá szeletelt, kitekert parenyica sajtot. A sajt alá reszelt fokhagymát is csempésszünk. Tálaláskor rétegesen rendezzük el a tányéron és kis pohárban kínáljunk hozzá lecsókrémet. Én így szeretem az erdélyi burgonyás fasírtot.

Jó étvágyat!

Erdélyi burgonyás fasírt recept - Erdélyi receptek

Erdélyi burgonyás fasírt recept – Erdélyi receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.