Pages Navigation Menu

Csokoládé puding házilag, a legjobb recept

A legtökéletesebb, és leggyakrabban főzött csokoládé puding receptje:

1., 4 dl tej, 6 evőkanál nádcukor, 2 zacskó Bourbon vaníliás cukor, 1 tábla min. 74%-os kakaó tartalmú csokoládé.
2., 4 tojássárgája, kb. 4 kávéskanál kakaó.
Az első sort összemelegíted. Ne forrald a tejet, csak olvadjon el a csoki meg a cukor. Az utolsó lépés előtt le kell hűtened kéz meleg hőfokra. Ezért sem érdemes túlhevíteni.
A tojássárgáját keverd össze annyi kakaóval, amilyen sűrű pudingot akarsz. Célként megadtam egy mennyiséget.
Adj hozzá egy keveset a lehűtött csokis tejből. Keverd jól össze, majd öntsd az egészhez. Látványra jó habos kakaót kapsz, de amint elkezd forrni szépen kisimul és gyönyörű pudingot kapsz. Fontos, hogy amint sűrű lesz, húzd le a tűzről, nehogy lekapjon.
Az erkélyen vagy hűvös helyen kéz meleg hőfokig hűtöd, majd pohárba adagolod és kész a legjobb csokoládé puding.

Babaséf

Jó étvágyat!

Csokoládé puding házilag, a legjobb recept - Kedvenc Sütemények

Csokoládé puding házilag, a legjobb recept – Kedvenc Sütemények

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.