Pages Navigation Menu

Csőben sült spenótos afrikai harcsa, tejszínes rókagombás spagettivel recept

a_harcsa_szponzor

A karácsonyi menü ötlete nálam mindig az utolsó pillanatban dől el. Mivel inspiráció alapján főzök, nem tervezek. Ha bevillan egy ötlet, akkor azon elmélkedem egy kicsit és nekilátok. Idén sem változott a helyzet. Csak jöttem-mentem a karácsonyi forgatagban és egyszer csak hopp, beugrott. 

Hozzávalók 4-6 személyre:

Babaséf

  • 1 szarvasi afrikai harcsa filé
  • 1 tégely fagyasztott spenót (Iglo)
  • 1 doboz bébi spenót
  • 10 dkg szárított rókagomba
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 6 szelet cheddar sajt
  • 250 gramm spagetti (KATUSFOOD)

1., A friss af rikai harcsa filét vágjuk 3 ujjnyi széles szeletekre és tegyük kiolajozott tűzálló tálba. A kiolvasztott spenótot csöpögtessük le sűrű szövésű szűrőn vagy ruhán. Keverjük bele a 3 tojás sárgáját, majd rétegezzük ujjnyi vastagon a harcsa szeletekre. Fektessünk rájuk egy-egy szelet cheddar sajtot. Majd 200 fokon süssük 15 percig.

2., Gyöngyöző vízben főzzük meg a spagettit. Csak roppanósra főzzük, mert még összefőzzük a raguval. Teflon serpenyőbe öntsük a tejszínt, majd szórjuk bele a szárított rókagombát. Amikor elkezd rotyogni, jöhet a mosott bébi spenót. Aki szereti, az adjon hozzá néhány gerezd zúzott fokhagymát. Keverjük össze a spagettivel.

Tálaláskor egy kanálnyi tésztás ragura tegyünk egy szeletelt spenótos harcsát.

Jó étvágyat!

Csőben sült spenótos afrikai harcsa, tejszínes rókagombás spagettivel recept - Afrikai Harcsa receptek

Csőben sült spenótos afrikai harcsa, tejszínes rókagombás spagettivel recept – Afrikai Harcsa receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.