Júliusban nemcsak a tök, de a póréhagyma is szeretne a kosarunkban landolni. Én, aki igyekszem a szezonoknak megfelelően étkezni, összehoztam neki egy randit a tökkel. Nem kétséges ki itt a fiú, de remélem tetszeni fog neki a póré zöld haja…
Hozzávalók:
- Kb. 1 kg tök
- 30 dkg pulykamell
- 1 szál póréhagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- Vaj
- 1 dl főzőtejszín
- Tejföl
- Curry por
- Kakukkfű
1., A tököt zöldséghámozóval meghámozzuk, majd kanálla kivájjuk a magokat.
2., A póréhagymát felkarikázzuk és egy evőkanálnyi vajon elkezdjük megpárolni. Közben felkockázzuk a pulykamellet és hozzáadjuk a párolódó hagymához. Amikor a hús már kezd átsülni, felöntjük főzőtejszínnel.
3., A tejszín és a curry idők óta jó barátságban vannak egymással, ezért megszórom az egészet kb. másfél kávéskanálnyival. Nagyon jól illik az íze és kihozza a tejszín édeskés ízét. Mielőtt lehúznám a tűzről, tépkedek rá kakukkfüvet. Már melegítem is a sütőt 200 fokra.
4., Egyenletesen elosztom a tejszínes ragut a tökökben. Még egyszer tépek rá friss kakukkfüvet. Alaposan befedem reszelt füstölt sajttal és mehet is a sütőbe.
Mivel a ragu készen került bele csak a töknek kell sülnie, ami a hámozás és a magtalanítás miatt kb. két centiméter vastag. Tehát nem kell sokáig sütni, csupán 10 perc előmelegített sütőben.
Tálaláskor öntözzük meg alaposan tejföllel.
Jó étvágyat!