Pages Navigation Menu

Csőben sült pórés tök recept

Júliusban nemcsak a tök, de a póréhagyma is szeretne a kosarunkban landolni. Én, aki igyekszem a szezonoknak megfelelően étkezni, összehoztam neki egy randit a tökkel. Nem kétséges ki itt a fiú, de remélem tetszeni fog neki a póré zöld haja…

Hozzávalók:

Babaséf

  • Kb. 1 kg tök
  • 30 dkg pulykamell
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • Vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • Tejföl
  • Curry por
  • Kakukkfű

1., A tököt zöldséghámozóval meghámozzuk, majd kanálla kivájjuk a magokat.

2., A póréhagymát felkarikázzuk és egy evőkanálnyi vajon elkezdjük megpárolni. Közben felkockázzuk a pulykamellet és hozzáadjuk a párolódó hagymához. Amikor a hús már kezd átsülni, felöntjük főzőtejszínnel.

3., A tejszín és a curry idők óta jó barátságban vannak egymással, ezért megszórom az egészet kb. másfél kávéskanálnyival. Nagyon jól illik az íze és kihozza a tejszín édeskés ízét. Mielőtt lehúznám a tűzről, tépkedek rá kakukkfüvet. Már melegítem is a sütőt 200 fokra.

4., Egyenletesen elosztom a tejszínes ragut a tökökben. Még egyszer tépek rá friss kakukkfüvet. Alaposan befedem reszelt füstölt sajttal és mehet is a sütőbe.

Mivel a ragu készen került bele csak a töknek kell sülnie, ami a hámozás és a magtalanítás miatt kb. két centiméter vastag. Tehát nem kell sokáig sütni, csupán 10 perc előmelegített sütőben.
Tálaláskor öntözzük meg alaposan tejföllel.

Jó étvágyat!

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.