Pages Navigation Menu

Csőben sült őszi zöldségek tartármártással és gyömbérrel recept

A nagy gyakorlattal rendelkező szöszmötölők és a rutinos pepecselők tegyék le a kezükben lévő tötymögölőt és figyeljenek ide. Ez e recept a gyorsan összevágom, bedobom, megsütöm és megeszem négyes rendszerén alapszik. Érdemes hát belevágni, mert bármit is csinálunk otthon, ez az étel jól illeszkedik elfoglaltságainkhoz.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 3 db cékla
  • 2 db nagyobb répa
  • 4 db Vilmos körte
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 5 dkg gyömbér gumó
  • 4 adag tartármártás
  • Olaj

Elkészítése igen egyszerű.

1., A zöldséget és a gyümölcsöt hámozzuk meg és vágjuk egyforma méretű kockákra. A hagymát vágjuk apróra.

2., Tegyük az egészet egy tálba, locsoljuk meg olíva olajjal, szórjuk meg egy csipet sóval, fűszerezzük friss kakukkfűvel, majd alaposan keverjük össze.

3., Tegyük kerámia sütőtálba. Nyomjuk meg kétszer a légkeverést jelző gombot, majd állítsuk be a sütési időt 20 percre. Süssük roppanósra őket. Vagy teljesen puhára. Ki hogy szereti.

4., Még melegében szedjük tálkákba és vágjunk rá metélőhagymát, reszeljünk rá gyömbért, és egy jó nagy evőkanál tartármártással keverjük össze.

Azért szeretem ezt az ételt, mert az utólag hozzáadott ízeknek végtelen kombinációja van. A tartár mellé fokhagyma, kurkuma is szenzációs, de a görög joghurt- pirított mag kombináció is eszelős élményt ad.

Jó étvágyat!

Csőben sült őszi zöldségek tartármártással és gyömbérrel recept - Húsmentes receptek

Csőben sült őszi zöldségek tartármártással és gyömbérrel recept – Húsmentes receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.