Pages Navigation Menu

Császármorzsa recept eperrel

Azért valljuk be, lehet mindenki a nagyi szeme fénye. És biztosan csinált császármorzsát. Ha nem, akkor tessék megkérni rá, hogy teljes legyen a repertoár. Szezonálisan eperrel dúsítottam, hogy hű legyek magamhoz. Amikor legelőször elolvastam a receptet arra gondoltam, hogy ez szétcincált palacsinta. Az igazsághoz közel állna ez a feltevés, de mivel a tésztánál fontosabb a császármorzsa készítésének trükkje, szerintem kezdjünk is neki.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 dl tej,
  • 2 db tojás,
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor,
  • 16 dkg liszt,
  • reszelt citromhéj,
  • só,
  • vaj

1., A tejet a tojás sárgával, a vaníliás cukorral és a liszttel elkeverjük, majd egy kicsit állni hagyjuk.
2., A tojás habját pici sóval kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a masszába, majd serpenyőben kevés vajat olvasztunk.
3., A technika egyszerű, amit kevesen árulnak el. A sütőedény méretéhez képest 1/3 legyen a massza aránya. Vagyis egy kb. 40 centis serpenyőbe egy merőkanálnyit tegyél. Csak így tudsz jó császármorzsát csinálni. Ha sokat öntesz bele, akkor nem tudod a fakanállal szaggatni és összetapad. Közepes lángon dolgozz!
4., Önts bele egy merőkanál masszát, majd egy evőkanálnyi apróra vágott eperrel szórd meg a tetejét. Folyamatosan szaggasd, tépkedd kisebb galuskányi darabokra a tésztát.
Tálaláskor félbe vágott eper szemekkel díszítsd és csurgass rá mézet.

Babaséf

Jó étvágyat!

Császármorzsa recept eperrel - Régi magyar desszertek

Császármorzsa recept eperrel – Régi magyar desszertek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.