Pages Navigation Menu

Cantuccini Recept

Egyszerű foszlós tészta, egy délutáni tejeskávé mellé isteni sütemény és uzsonna. Lehet egyszerűbben vagy bonyolultabban elkészíteni ki, hogy szeretné!

Cantuccini alap recept, hozzávalók:

Babaséf

  • 30 dkg liszt (+5 dkg a gyúráshoz)
  • 1 kvk sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 z vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tojás sárgája, vagy 1 dl tej
  • Csipet só

Máz: fél dl tej, 1 tojás felvert sárgája

Az egészet összegyúrjuk, majd úgy daraboljuk fel, hogy 3-5 cm vastag hengereket tudjunk belőle csinálni. Sütőpapírra fektetjük és megkenjük a mázzal. 180-200 fokra előmelegített sütőben, 25 (magasított formában 30) perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor elkészült hagyjuk meghűlni, majd kéz meleg állapotban 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapíron elrendezve 5 percig még sütjük. Ettől lesz kétszersült.

A nap bármely pontján, kávéhoz, borhoz, utazáshoz, beszélgetéshez szívesen ajánlom.

Az alaprecept bővíthető őrölt formában: mandulával, mogyoróval, kesudióval, műzlivel, fahéjjal (2 kvk).

Ha az illatok -főleg a fahájas cantuccini esetében – miatt nincs kedvünk megvárni a második sütést, akkor frissen melegében szeleteljük fel, és olvasztott csokival leöntve, tejszínhabbal tökéletes egy délutáni tejeskávé mellé.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.