Pages Navigation Menu

Bőséges afrikai harcsa

Egy régi csőben sült családi receptet próbáltam ki szarvasi afrikai harcsával. Az előkészület csak 15 perc, majd kíméletesen sütjük 150°C-on. Igen! Egy jó lehetőség, hogy megtanuljuk a hal lassú sütését. De előbb készítsük ki a barna csiperkét, a fehér főzőhagymát, a répát és a bacont és kezdjünk neki.

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg szarvasi afrikai harcsa
  • 150 gramm fehér főzőhagyma (kb. 1 db)
  • 100 gramm barna csiperke
  • 200 gramm bacon (5 szelet)
  • citrombors
  • friss kakukkfű
  • pici só

1., A zöldséget, gombát mossuk meg és szeleteljük fel. A bacon szeleteket középen vágjuk ketté. Az afrikai harcsát 2 centiméterenként szeleteljük fel és vékonyan sózzuk meg.

Babaséf

2., Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Ha lehetséges válasszuk a felső sütés + légkeverést. Olyan tűzálló tálat válasszunk, amibe ez mind beleférhet, és a fala nem magasabb mint az étel. A sorminta: afrikai harcsa – bacon – hagyma – gomba – répa, majd ezt ismételjük, amíg csak tudjuk. Ha valamiből több lett, azt dugjuk a sorok közé. Szórjuk meg citromborssal és friss kakukkfűvel.

bőséges afrikai harcsa

3., Sütési idő kb.: 45 perc. Elsőre soknak tűnhet, de a lassú sütés ezzel jár, amit a szaftos hal és a roppanós zöldségek kárpótolnak majd.

Jó étvágyat!

bőséges afrikai harcsa

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.