Pages Navigation Menu

Bejglis máglyarakás forró almaszósszal

 

2016. január 7-én voltam a Család-barát magazinban, amikor is karácsony utáni recepteket kellett mutatnom. Az egyik ebből íme itt. Ha nincs ötletünk hogyan használjuk fel a maradék bejglit, akkor csináljunk belőle máglyarakást. A diós és mákos bejgli a tuti ehhez. Egészen különleges íz világot kapunk, nem beszélve amikor a forró süteményt még forróbb almaszósszal öntjük le.

Hozzávalók 1db 24-28cm-es sütőformához.

  • 2 db kb 30 cm-es bejgli (mákos és diós),
  • 2,5 dl tej,
  • 4 db tojás,
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor, rumaroma
  • 4-5 db alma,
  • fahéj,vaj, porcukor
  • 2 kávéskanál keményítő

1., A sütőformát vékonyan kivajazunk és az aljába az egyszerűség kedvéért sütőpapírt teszünk. Akinek kapcsos formája van, az egyszerűen csíptesse bele. A bejglit vékony szeletekre vágjuk. Az almát lereszeljük és fahéjjel, porcukorral ízesítjük.
2., Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját először felverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, aztán a tejet, majd a rumaromát. Mindezt egymásra rétegezzük: egy réteg tejbe mártott bejglire egy réteg kinyomkodott alma kerül, majd egy réteg bejglivel zárjuk le.
3., 150 °C -ra hevített sütőben szárítjuk 20-25 percig. Amikor kivesszük nyomkodjuk meg, hogy ereszt-e még levet az alap. Ne szárítsuk túl, mert akkor nem lesz krémes.
4., Amikor kivettük a sütőt grill módba kapcsoljuk, hogy a felső fűtőszál alaposan beizzon. Közben a tojásfehérjéket porcukorral jó kemény habbá verjük. Ráterítjük, vagy habzsákkal ráfújjuk.
5., Visszatéve aranysárgára sütjük a tojáshabot.

Babaséf

Jó étvágyat!

TIPP! 2 dl hideg vízben oldjunk fel 2 kávéskanálnyi keményítőt, majd öntsük az alma leszűrt levéhez. Forraljuk fel, amíg össze nem köt. Öntsük a forró almaszószt a bejglis máglyarakásra.

Vissza a Régi Magyar Desszertekhez

Bejglis máglyarakás forró almaszósszal

Bejglis máglyarakás forró almaszósszal

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.