Pages Navigation Menu

BBQ csirkeszárny és hamburger recept

Február 6-án volt az amerikai foci döntője a Superbowl. A szurkolás mellé készítettem egy kis BBQ szósszal nyakon öntött csirkeszárnyat és hamburgert. Amikor a steakhouse felújításán dolgoztam több eredeti receptet is kipróbáltam. Az amerikai grillezésnek ősrégi hagyományai vannak. De házanként változik az összeállítás, mint nálunk a pörkölt. A fedett grillsütőkben a faszenet csak a tűztér egyik oldalában gyújtják meg. A parázs fölött hirtelen megsütik a húst, majd félrehúzzák a rácson arra a területre, ami alatt nincs faszén. Ezen az oldalon tartják egy hőálló edényben a BBQ mártást is. Amikor a húst lefedik a “fedővel” párolódik, és ilyenkor ízesítik meg a mártást is. Gyakorlatilag átveszi a füst ízét. Időnként megkenik a húst ezzel a szósszal és addig hagyják a a fedő alatt, míg puha nem lesz.

BBQ szósz receptem 0,5 literhez:

Babaséf

  • 2 nagy paradicsompüré
  • fél zacskó Knorr barbecue pácfűszer (a füst ízt csak ezzel tudjuk belecsempészni otthon a mártásba)
  • 3 evőkanál áfonya- vagy szilvalekvár
  • 2 evőkanál balzsamecet (vagy vörösbor ecet)
  • fél kávéskanál só
  • fél kávéskanál rozmaring
  • negyed kávéskanál erős pista
  • 2 kávéskanál cukor

1., Az ecetet érezni kell, de csak óvatosan. Ha marja a torkunk akkor adjunk hozzá lekvárt. Egy kis edényben keverjük össze és forraljunk rajta egyet. Folyamatosan keverve hűtsük ki, majd tegyük zárható edénybe. A legjobb ha egy fél napot áll a hűtőben. A hideg BBQ íze kellően füstös, édes és halványan ecetes.

2.,A hamburger receptet már régóta a Világbajnok ízek menü része. Amit a Superbowl-ra csináltam az két BBQ-ba mártott húspogácsa, tejföllel elkevert reszelt füstölt sajt alatt. És persze sok zöldség.

BBQ csirkeszárny recept
A csirkeszárny végtelenül egyszerű. A szárnyat 3 részre vágjuk, de a hegyes végét kidobjuk. Alaposan besózzuk és 20 percig, hagyjuk, hogy szívja a só. Közepes hőmérsékletű olajban kisütjük. Steakburgonyával és salátával tálaljuk.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.