Pages Navigation Menu

Banánkrém, gyömbéres keksszel recept

Általában nem szeretjük, ha a hideg és a meleg egyszerre találkozik a tányéron. Vannak azonban kivételek, amik megdönthetik ezt az állítást. Ilyen ez a recept is. Döntsétek meg Ti is!

Hozzávalók többszöri felhasználáshoz

Babaséf

  • 2 banán
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • 1 rúd vanília
  • 1 adag pitetészta
  • 5 dkg gyömbérgumó
  • 2 kvk őrölt gyömbér
  • 1 citrom reszelt héja

1., Azért adtam meg így, mert 2 főre nincs értelme kekszet sütni. A krém lefedve hűtőben napokig eláll, és a keksz is. Lehet asztalnál fogyasztani, de az ágy is jó hely a piknikhez.

2., Egyszerűbb, ha a pitetésztával kezditek. Sima vajas tészta, a citrom héjával ízesítve, amibe reszelt és száraz, őrölt alakban kerül a gyömbér. Később kedvetekre lehet növelni a gyömbér mennyiségét, de elsőre ennyi elég. A kigyúrt tésztát szaggassátok ki olyan formára, amilyenre szeretnétek.

3., A krém egyszerű. Az alaposan behűtött tejszínt felveritek, majd belereszelitek a banánt.
Itt fontos művelet történik! A banánt ne csak úgy simán pucoljátok meg, hanem vágjátok hosszában, középen ketté. Szedjétek ki a gyümölcshúst és a héjat tegyétek a hűtőbe, ugyanis ebbe teszitek vissza a krémet tálaláskor. Ha már vágyfokozó ételeknél tartunk, akkor legyen picit hatásvadász a tálalás.
A krémet vaníliával ízesítsétek. Ha már a kekszek megsültek, akkor akár enni is lehet.
Tálalva vagy a kekszre kenni, ahogy jól esik!

Banánkrém, gyömbéres keksszel recept - Gyümölcs receptek

Banánkrém, gyömbéres keksszel recept – Gyümölcs receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.