Pages Navigation Menu

Az én zöld curry alapom

Kókusztej, narancs ezek most szezonálisan elérhetőek. Megmondom őszintén, hogy a thai ételek egyik fő alapanyaga, a kókusztej nem okozott bennem katarzist. Külön kóstolva tejszínízű és ennyi. Aki nem tud beszerezni kókusztejet, az elkészítheti tejszínnel is. A zöld curry paszta több Spar polcán is megtalálható, vagy a bolt azon részét kell vizslatni, ahol ázsiai termékek vannak. Ha nem találunk,akkor curryporból és chilipaprikából tudunk készíteni hasonló ízvilágot. Ami azonban elképesztő, hogy a narancs mennyire jól illik ebbe az egész ízvilágba.

  • 1 db szarvasi afrikai harcsa
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g káposzta
  • 150 g lilahagyma
  • 250 ml kókusztej
  • 2 evőkanál zöld curry paszta (ha nem bírod a csípőset, akkor csak 1)
  • 1/4 narancs héja
  • csokor petrezselyem

1., A répát vágjuk téglalapokra, a káposztát nagyobb lapokra, a hagymát cikkekre, az afrikai harcsát nagyujjpercnyi darabokra.

2., Hevítsünk elő egy wok vagy más nagyobb serpenyőt, amibe ez mind belefér majd. Először tegyük bele a kókusztejet és a zöld curry pasztát. Kb. egy percig forraljuk, majd jöhet bele a felkockázott afrikai harcsa és a zöldségek. Fedjük le és közepes lángon kezdjük el párolni. Kb. 10 perc után forgassuk össze az egészet alaposan. Kóstoljuk meg és ha minden zöldség roppanós, akkor kész is vagyunk.

Babaséf

3., Tálalás előtt késsel vágjuk (hámozzuk) le a narancs héját ügyelve arra, hogy kevés legyen rajta a fehér részből. Vágjuk késsel apróra. Azért nem reszeljük, mert a csípős mellé nagyon jól illik az az íz, amit a csípősség és a nagy narancs darabok összerágása okoz.

Jó étvágyat!

zold curry alap afrikai harcsaval

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.