Pages Navigation Menu

Az én aszalt szilvával töltött pulykamellem

Az a bizonyos legendás aszalt szilvával töltött pulykamell! Szinte minden étlapon ott van! Hol pépesre, hol darabosan, hol alkoholos raguban szerepel az aszalt szilva a pulykával. Úgy éreztem tennem kell valamit! Hamarosan elkészül az új Chef a családban, és ott kell lennie egy egyedi verziónak is.
Keveset beszélek róla pedig egyre fontosabb, hogy főzés közben eluralkodjon rajtam az eufória. Na ez elég furán hangzik! Pedig létezik egy állapot, amikor főzök, hogy annyira érzem a hozzávalókat, és tudom amit most csinálok az mennyei lesz. Ezt akarom Nektek is átadni, hogy milyen az univerzumba hajított paradicsom íze.

Aszalt szilvával töltött pulykamell sütés előtt. - Szárnyas receptek

Aszalt szilvával töltött pulykamell sütés előtt. – Szárnyas receptek

Az én aszalt szilvával töltött pulykamell receptem:

Babaséf

  • 0,5 kg pulykamell
  • 10 dkg darabolt aszalt szilva
  • 10 dkg darabolt szárított paradicsom
  • 5 dkg darabolt zöld olajbogyó
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4-5 szelet fekete-erdei sonka

Paradicsom, padlizsán, újhagyma, parmezán, oregano

Kutterben daráljuk össze a tölteléket.

Kutterben daráljuk össze a tölteléket.

Az aszalványokat, a bogyót és a fokhagymát kutterben összedaráljuk. Minimális olajat teszünk hozzá, hogy krémes legyen.
A pulykamellbe üreget vágunk egy hosszú pengéjű késsel. Mintha zsákot csinálnánk a tölteléknek, amit teljes egészében bele is töltünk. Tűzálló tálra tesszük, és lefedjük a sonkával. A zöldséget köré rendezzük és meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával. 200 °C-on 40 percig sütjük. Amikor kész a zöldségeket parmezánnal szórjuk meg. Kéz meleg állapotban szeleteljük.

MENNYEI!

Az én aszalt szilvával töltött pulykamell receptem - Szárnyashús receptek

Az én aszalt szilvával töltött pulykamell receptem – Szárnyashús receptek

 

Standard éttermi fogás, a Cordon Bleu. Lap helyett reszelt sajtot, és kutterben darált sonkapépet használnánk, sokkal egyszerűbb lenne. Nem lógnak ki a hozzávalók, könnyebben formázhatóak a töltések, és ahogy említettem, minden falathoz jut töltelék és hús is. Nem külön tekeredik a sonka a hús mellett. Töltésre szilva helyett barack, körte, narancs, és alma is alkalmas.

Jó étvágyat!

webshop-banner