Pages Navigation Menu

Aszalt szilvás olivás pulykamell felvágott parmezán kéregben recept

  • 1 kg pulykamell
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 15 dkg zöld, magozott olajbogyó
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 evőkanál oregano
  • 4 liter húsleves

1., A pulykamellet kis kockákra vágjuk, majd aprítóban pépesítjük.

2., Az aszalt szilvát és az olajbogyókat késsel apróra vágjuk, majd a húspéphez adjuk. A géppel forgatunk rajta párat.

Babaséf

3., A kész alapot fűszerezzük meg oreganoval és némi sóval. Szemre osszuk ketté és csomagoljuk be alufóliába. Forrásban lévő húslevesben 45-60 percig főzzük közepes lángon.

4., Főzés után a csomagokat bontsuk ki és egy éjszakán át levegőztessük.

5., A külsejét kenjük be vékonyan oliva olajjal, és forgassuk bele a reszelt parmezánba.
Fogyasztásig hűtőben lefedve tároljuk.

Ideális piknikekhez, hidegtálakhoz vagy uzsonnára egy szelet fokhagymás kecskesajttal.

Jó étvágyat!

Aszalt szilvás, olivás pulykamell felvágott parmezán kéregben - Szárnyashús receptek

Aszalt szilvás, olivás pulykamell felvágott parmezán kéregben – Szárnyashús receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.