Pages Navigation Menu

Andalúz pirított csirkecomb hajdinával recept

A hajdina sokszínűsége abban rejlik, hogy helyettesíti a rizst. Lehet az spanyol palea, kínai tojásos rizs, vagy éppen töltött paprika. Mindhez kiváló alternatíva, és egészségesebb.

Hozzávalók 2 személyre:

Babaséf

  • 2 db csirkecomb
  • 4 db bébi paprika
  • Fél vagy egy vékonyabb póréhagyma
  • 3 cl méz
  • 3 cl balzsamecet
  • Fél csésze hajdina (max. 5 dkg)
  • Fél csésze olíva olaj

1., A hajdinát 30 perc áztatás után mossuk át többször, majd négyszeres sós, enyhén olíva olajos vízben főzzük 15 percig.
2., A csirkét bőrözzük le, csontozzuk ki és vágjuk nagyobb darabokra. Kevés olajon kezdjük el lassan sütni.
3., Amikor a csirkecomb mindkét oldalát már félig megsütöttük, akkor adjuk hozzá a darabolt zöldségeket. Fontos, hogy az étel karakterét a pirult paprika íze adja, ezért a készre főtt hajdinát majd csak akkor adjuk hozzá.
4., A hajdinát lecsepegtetjük, és egyszer öblítsük át, majd mehet a ragura. Ez inkább összemelegítés, a végleges ízhez a szósz kell. Keverjük össze a mézet és a balzsamecetet, majd öntsük rá. Sózzuk és kavarjuk alaposan össze.

Jó étvágyat!

Andalúz pirított csirkecomb hajdinával recept - Hajdina receptek

Andalúz pirított csirkecomb hajdinával recept – Hajdina receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.