Pages Navigation Menu

Amur szeletek brindzás sváb burgonyafánkkal recept

Amur szeletek, brindzás sváb burgonyafánkkal, izsópos uccsó lecsóval. Van itt kérem minden! Az amur még a nagy fogásból maradt meg, és úgy gondoltam előveszem hozzá az egyik régi receptem. Amikor a schef.hu beindult 5 évvel ezelőtt, ez az ötletem még a pontyhoz szólt.

Sváb burgonyafánk – 10 db-hoz

Babaséf

  • 4-5 darab főtt reszelt burgonya (hidegen)
  • 1 tojás
  • Annyi liszt, amennyit felvesz (kb. 20-30 dkg).

A burgonyafánk készítésének titka, hogy hideg reszelt burgonyával kell dolgozni. Hozzáütünk egy tojást és elkezdjük összedolgozni liszttel. A végeredmény nem ragad a deszkához, de nem is betonkemény. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és tallérokat szaggatunk belőle. Sertészsírban sütve bármivel, akár édesen, akár sósan tökéletes. Az amúr miatt én kókuszzsírban sütöttem ki.

A brindzás krém egyszerű: 10 dkg brindza 1 dl tejföl.

A megkent fánkokra lecsót teszel, majd még egyszer rétegzed. Mellé kerül a szaftosra sült amur. (de más hallal is tökéletes ez a recept)

Az amur sütésénél fontos, hogy az utolsó percben, amikor láthatóan átsült, és nincs kiszáradva, a serpenyőbe öntesz 1 dl vizet, majd lefeded egy fedővel. A gőzölés jobban kihozza az ízét a halnak.

Jó étvágyat!

Amur szeletek brindzás sváb burgonyafánkkal - Hal receptek

Amur szeletek brindzás sváb burgonyafánkkal – Hal receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.