Pages Navigation Menu

Almás Strudli recept

Egy olyan recepthez jutottam hozzá, amit olyan régi papírra írtak rá, hogy szó szerint az idő tartotta már csak egyben. A Strudli egy sváb étel, és jellegében a fánkra hasonlít leginkább. Bármivel megtölthető, nem kell keleszteni, szóval ez egy jó kis recept. Kezdjük ezzel a húsvéti recept dömpinget.

Hozzávalók egy seregnyi locsolóhoz:

Babaséf

  • 40 dkg búzaliszt
  • 2 db tanyasi tojás
  • Fél kávéskanál szódabikarbóna
  • Fél kávéskanál só
  • 5 dkg zsír/margarin
  • 3 dl 20 %-os tejföl

1., Kimérjük a lisztet és a közepébe pottyantjuk az összes hozzávalót.

2., Alaposan összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tehát morzsálódik, akkor adjunk hozzá még tejfölt.

3., Nyújtsuk ki és vágjunk ki tenyérnyi négyzeteket vagy köröket. Töltsük meg fahéjas reszelt almával. Csippentsük össze a széleit és közepes hőmérsékletű olajban süssük ki őket. Fontos, hogy ne ússzon az olajban, csak a Strudlik feléig érjen fel az olaj szintje.

4., Papíron csepegtessük le és forrón vagy picit újramelegítve porcukorral megszórva kínáljuk.

Mit lehet még a Strudliba tölteni?

  •  káposztás, szalonnás
  •  túrós
  •  csokis
  •  lekváros
  •  kolbászos
  •  hagymás
  •  juhtúrós, kapros
  •  tepertőkrémes

Jó étvágyat! 

Almás strudli recept - Régi Magyar desszertek

Almás strudli recept – Régi Magyar desszertek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.