Pages Navigation Menu

Afrikai harcsával töltött káposzta

 

2017 december 22-én voltam 51. alkalommal a Család-Barát Magazinban. Karácsonyi recept ötleteket adtam nézőinknek és egy kis játékra is invitáltam őket. Hagyományos ízeket töltöttem új köntösbe. Szó szerint. Sertés hús helyett szarvasi afrikai harcsával készítettem töltött káposztát. Annyira jól sikerült a teszt, hogy azt hitte a feleségem, hogy sertés húsból van. Arról nem is beszélve, hogy az egészséges ételek kedvelői ezután nagyobb kedvvel főznek majd magyaros ételeket.

A recept videója a Család-Barát Magazinban. KLIKK IDE!

Töltelékhez:

Babaséf

  • 5-600 g darált szarvasi afrikai harcsa filé
  • 120 g mosott rizs
  • 50 g apróra vágott póréhagyma
  • 2 g szárított petrezselyem
  • 2 g pirospaprika
  • 2 g só
  • 5 db káposztalevél
  • 50 g savanyúkáposzta
  • 30 g füstölt kolbász
  • 30 g koktélparadicsom
  • 50 g tejföl
  • 3 L halászlé

1., A tölteléket keverjük össze.
2., A káposzta leveleket 2 percig blanchirozzuk forró vízben. Töltsük meg őket, majd hagyományos módon tegyük fazékba, savanyú káposzta és kolbász karikák közé.
Öntsük fel halászlével és főzzük 30-40 percig. (egy kis adag tölteléket hagyjunk ki és próbaként ezt kóstoljuk, hogy a rizs megfőtt-e)
3., Tálaláskor a kolbászt és a koktél paradicsomot pirítsuk meg és tejföllel együtt díszítsük a kitálalt ételt.

Jó étvágyat!

afrikai harcsaval töltött káposzta

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.