Pages Navigation Menu

Afrikai harcsa cigánypecsenye módra recept

a_harcsa_szponzor

Ha már újítunk cigánypecsenye fronton, akkor a jól lakottságot kifejező „Jajjjj Anyukám!” és a „Pfúúúú!” helyett jöjjön egy új, idepasszoló szakszó. A dikk! Azt hiszem, megéri a cserét. Ha nem akarunk bajlódni a tarjával és a faszén már rég a garázsban van, akkor itt a cigánypecsenye téli, egyben egészségesebb verziója harcsából. Normál esetben az én pecsenyém hasábburgonyával, savanyúsággal és két krigli sörrel áldozik az update oltárán, de egy kis pihenés nekem sem árt.

Hozzávalók 4-6 személyre:

Babaséf

  • 1 kg szarvasi afrikai harcsa filé
  • 2 evőkanál Édes Anna
  • 2 kvk Erős Pista
  • Vaj
  • Fokhagyma
  • Rozmaring

1., Az afrikai harcsát egyforma szeletekre vágjuk. Egy kis tálkában keverjük össze a darált paprikát, majd kenjük be vele az afrikai harcsa mindkét oldalát. Tegyük zárható edénybe és pácoljuk egy éjszakán át.

2., Közepes hőmérsékleten hevítsünk vajat egy serpenyőben. 3-4 szeletet nagyjából 1 evőkanálnyi vajon süssünk. Dobjunk a vajba friss rozmaring leveleket és egy pár gerezd apróra vágott fokhagymát. Amikor kezdenek az illatok dolgozni, akkor kezdjük el sütni a halat.

3., Süssük mindkét oldalát 1-1 percig és egy kicsit tovább, ha egy pörzsöt is akarunk neki adni.

harcsa cigany sutes
Tálaláskor extra fokhagyma, krokett és savanyúság illik hozzá. De az alap adott, csak fejleszteni kell.

Jó étvágyat! 

Szarvasi afrikai harcsa Cigánypecsenye módra recept - Afrikai Harcsa receptek

Szarvasi afrikai harcsa Cigánypecsenye módra recept – Afrikai Harcsa receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.