Pages Navigation Menu

Afrikai harcsa brie sajttal töltve recept

a_harcsa_szponzor

Vendégeket várunk ebédre, ezért nagy a sürgés-forgás. De ha jól meg vannak tervezve a lépések, akkor nem őrülünk meg, és nem leszünk hulla fáradtak. Nem lesz tele mosatlannal a konyha, aminek láttán könny szalad a szemünkbe. Mégis, aki a családjának főz, az mindig szívből teszi, mert azoknak készít ételt, akik értékelik erőfeszítéseit. És ez nagyon fontos! A szakácsot dicsérni kell, hogy kedve ne lankadjon, és mindig valami újat készítsen nekünk. A bókok hallatán arcára mosoly ül, és mély megnyugvás tölti el szívét: szeretik Őt.

Hozzávalók: 

Babaséf

  • 2 db afrikai harcsa filé
  • 10 dkg brie sajt
  • 10 dkg müzli
  • 1 evőkanál citrombors
  • Fél kilogramm sütni való burgonya
  • 1 fej brokkoli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor rozmaring
  • 1 csokor snidling
  • 4 adag tartármártás

Szép kis lista, de nem kell megijedni.

1., Aprítóban daráljuk át a müzlit, hogy jobban tapadjon. Egy kevés kukoricapehely is került a tálba. De utólag azt mondom, ez elhagyható.

2.,A harcsát felkockázzuk, majd adagonként ledaráljuk aprítógéppel, egészen pépesre. Minden darálás előtt szórjuk meg citromborssal és emeljünk a hal frissességén egy marék petrezselyem levéllel. A kész halpépből formázzunk lapos korongokat, lehetőleg párosával. Minden második korong tetejére tegyünk egy-egy kis szelet brie sajtot, majd jöhet rá a „fedő” korong. Alaposan összenyomkodjuk, a sajt sehol ne kukucskáljon ki a fasírtból.  A formázáshoz használhatunk nagyméretű szaggató formát.

3., A fasírtokat forgassuk a müzlibe és tegyük alufóliával betakart sütőrácsra.

4., A burgonyát vágjuk vékony cikkekre, sózzuk, borsozzuk és tépkedjünk rá rengeteg rozmaringot. Locsoljuk meg vékonyan olajjal, majd 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

5., Ha már 10 perce sül a krumpli, tegyük be alá a harcsa fasírtot. 10 perc múlva ellenőrizzük le, hogy megsültek-e. Egyszerűen vegyünk ki egyet és kóstoljuk meg. Ne süssük túl, nehogy kiszáradjon. A sütési idő sütőnként változik, ezért a kóstolást hamarabb is megejthetjük.

Tálalás előtt forrásban lévő sós vízbe dobjuk a rózsáira szedett brokkolit. 2 perc után ropogósan kerülhetnek a tányérra. Apróra vágott snidlinggel ízesített tartármártást kínálunk hozzá. A „jó étvágyat kívánok” után javaslom, minden falatot locsoljunk meg a mártással. Bombasztikus!
Levesnek Sült gombalevesem ajánlom.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.