A Szarvas Fish Kft. régóta partnerem, és mindig van itthon afrikai harcsa filé. Rendszeresen fogyasztom, mert szálkamentesége mellett, sokoldalúan el lehet készíteni. Itt erre egy jó példa a mai kis ebédünk. Spenót, tojás volt itthon.
2 személyre:
- 1 fél szarvasi afrikai harcsa filé
- 2 db tojás
- Fagyasztott spenót püré
- Kakukkfű, snidling
- Ecet, babérlevél, szegfűbors
A bevert tojás készítése bonyolultnak tűnik, de alapjában véve nem nehéz. Ecetes vizet melegítünk forráspontig, amit fűszerezzünk meg. Örvényt kavarunk benne, majd bele ejtjük a tojásokat egyesével. Hagyjuk, hogy az örvény körbefonja a sárgáját a fehérjével. Amint a fehérje megfőtt vegyük ki és csepegtessük le, ha túl ecetesnek érezzük, akkor mossuk le vízzel.
A harcsát fűszerezzük kakukkfűvel és snidlinges vajon süssük meg. Tálaljuk spenóttal, és a bevert tojással.
A habart tojás valójában a rántotta! 🙂
Jó étvágyat!

Afrikai harcsa bevert tojással, spenót pürével – Afrikai Harcsa receptek