Pages Navigation Menu

Afrikai harcsa bevert tojással, spenót pürével

a_harcsa_szponzor

A Szarvas Fish Kft. régóta partnerem, és mindig van itthon afrikai harcsa filé. Rendszeresen fogyasztom, mert szálkamentesége mellett, sokoldalúan el lehet készíteni. Itt erre egy jó példa a mai kis ebédünk. Spenót, tojás volt itthon.

2 személyre:

Babaséf

  • 1 fél szarvasi afrikai harcsa filé
  • 2 db tojás
  • Fagyasztott spenót püré
  • Kakukkfű, snidling
  • Ecet, babérlevél, szegfűbors

A bevert tojás készítése bonyolultnak tűnik, de alapjában véve nem nehéz. Ecetes vizet melegítünk forráspontig, amit fűszerezzünk meg. Örvényt kavarunk benne, majd bele ejtjük a tojásokat egyesével. Hagyjuk, hogy az örvény körbefonja a sárgáját a fehérjével. Amint a fehérje megfőtt vegyük ki és csepegtessük le, ha túl ecetesnek érezzük, akkor mossuk le vízzel.

A harcsát fűszerezzük kakukkfűvel és snidlinges vajon süssük meg. Tálaljuk spenóttal, és a bevert tojással.

A habart tojás valójában a rántotta! 🙂

Jó étvágyat!

Afrikai harcsa bevert tojással, spenót pürével - Afrikai Harcsa receptek

Afrikai harcsa bevert tojással, spenót pürével – Afrikai Harcsa receptek

webshop-banner