Pages Navigation Menu

Őszibarack baconnel és mascarponéval sütve

Ez a recept előbb volt kész a fejemben, mint a valóságban. Magam előtt láttam, hogy fog kinézni, ha elkészül. Úgyhogy gyorsan elmentem a piacra és a boltba, hogy beszerezzem a mascarponét, a bacont és az őszibarackot. A friss fűszerek a konyha kertünkben teremnek, így azokkal nem kellett “foglalkozni”. Alig egy negyed órás előkészület, 30 perc sütés, majd 10 perc kőkemény türelem és ehetjük is. Íme!

Hozzávalók 3 őszibarackhoz

  • 250 gramm marcarpone
  • 3 db őszibarack
  • 5 szelet bacon
  • 1 gerezd fokhagyma vagy fél csokor kínai snidling
  • 3 ág oregánó
  • só, prézli

Melegítsük elő a sütőt felső sütés és légkeverés funkcióban, 200 °C-ra.

Ehhez az ételhez keményebb barackokat válogattam, mert egyben akartam látni sütés után, nem lekvárnak. A barackot mossuk meg és vágjuk ketté, majd kávéskanállal fordítsuk ki a magját. Nem hámoztam meg, mert szerintem így jó, ahogy a jó Isten megteremtette az őszibarackot. Minden fél baracknak vágjunk egy kis talpat a domború oldalán, nehogy felboruljon. A mascarponét keverjük össze az apróra vágott baconnel, oregánóval és a kínai snidlinggel (vagy reszelt fokhagymával)

Vegyünk elő egy kerámia formát, én egy pite sütőben készítettem. Szórjuk be az alját zsemlemorzsával, hogy a lecsöpögő gyümölcslé ne égjen rá. Egyébként amikor ettem, akkor a pirult morzsa jót tett az egésznek. Érdekes, hogy ezek a hozzávalók, hogy elviszik a barack valódi karakterét és egy más, akár főétel kerekedhet belőle.

Ha a morzsázás megtörtént, akkor nincs más dolgunk, mint egy evőkanállal 6 egyenlő részre osztani a masszát, majd egy-egy fél barackra rápakolni. Sutty mehet is a sütőbe 30 percre. Közben a sütő mellé lehet telepedni egy pohár chardonnayval.

Amikor elkészült, akkor tegyük az asztal közepére és hagyjunk szabad utat a “mmmmm” hangnak!

Jó étvágyat!

őszibarack, mascarpoéval és baconnel

Köszönöm, hogy megosztod.