Pages Navigation Menu

A legjobb palacsinta recept

Kinézek az ablakon és látom, hogy a szomszéd füge fájáról nem fogy a gyümölcs. Mondhatnám száron érik a pálinka! Gyorsan átosontam, és minden engedéllyel felvértezve párat kis konyhámba vittem. Ha nem estem volna hasra a bazsalikomban, akkor ez a recept meg sem született volna. ha már ennyire jönni akart, akkor legyen. Bazsalikom virágos füge, tejszínhab, és palacsinta. Izgulok, hogy mit gondoltok róla!

Hozzávalók 12-14 darabhoz:

  • 5 tojás
  • 5 x 2 evőkanál cukor
  • 5 x 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál étolaj/kókuszolaj
  • 1 dl szódavíz
  • csipet só

Feltét:

Füge, bazsalikom, vaj, cukor, tejszínhab

1., Verjük fel a tojásokat, majd fokozatosan keverjük el a cukrokat. Ezután jöhet adagonként a liszt, aztán a tej. A palacsinta tésztának tejszín sűrűségűnek kell lennie ezért óvatosan hígítsuk szódavízzel. Olajra azért van szükség, hogy könnyen süthető legyen a palacsinta.

Füge, bazsalikom, vaj és cukor.

Füge, bazsalikom, vaj és cukor.

A serpenyőt hevítsük fel tűzforróra! Ha nem elég meleg, az első pár darab nehezen jön fel. Igyekezzünk pont annyi tésztát beleönteni, amennyi elegendő egy palacsinta sütéséhez. Ne legyen vastag! Sütés közben látni fogjuk, hogy a nyers palacsinta tészta lassan mattulni, a szélein pirulni kezd. A szélei alá óvatosan nyúljuk be. Tegyük a spatulát a serpenyő közepére, majd fordítsuk fejjel lefelé. Hagyjuk, hogy a palacsinta elváljon. Hengereljük a serpenyőbe, majd 1 perc után csúsztassuk ki.

2., A fügét kevés cukorral és vajjal pároljuk meg. Ízesítsük bazsalikom virággal és némi levéllel is. A palacsintákra tegyünk tejszínhabot, aztán a fügét.

Jó étvágyat!

A legjobb palacsinta recept! - Régi Magyar desszertek

A legjobb palacsinta recept! – Régi Magyar desszertek

 

Köszönöm, hogy megosztod.