Pages Navigation Menu

Rakott krumpli recept másként

Ezt a receptet 5 éve írtam, akkor még a régi és első Chef a családban weboldalra. Szerettem volna megismertetni az olvasókkal azt a képességet, hogy egy ételt hogyan kell újragondolni. Mára ez a fogalom már ott van az étlapokon, és a séf kreativitását fényjelzi. No persze sokszor ez át esik a ló túloldalára és szifonból nyomjuk ki a főzeléket, vagy a székely káposztát. De ki mondta, hogy nem a vendég választ éttermet? Mindenki annak a séfnek a munkáját dicséri, ami közel áll az ízléséhez. A magam részéről a könnyedebb, hétköznapibb, házi asszonyoknak kedveskedő konyhát szeretem, és azt, ami a szívemből jön.

Az Új rakott krumpli tölteléke!

Az Új rakott krumpli tölteléke!

A rakott krumpli újragondolt verziója nagyon egyszerű. A burgonyát megfőzzük, majd kihűtve meghámozzuk. Meg se próbáljuk melegen vagy még rosszabb, forrón pucolni. A hosszabbik oldalára fektessük, majd a felső 1/3-ot vágjuk le, és egy keveset kaparjunk ki a belsejéből. Mintha egy kádat faragnánk bele. Ide kerül majd a töltelék, ami nem más mint reszelt főzz tojást, sült kolbász hús és tejföl. A kolbászhúst úgy tudjuk legközelebb elérni, ha tapintásra puha kolbászt veszünk. Ezt könnyen le lehet héjazni, és hozzá férünk a kolbászhúshoz. Szétmorzsoljuk és megpirítjuk.
Tetejét megtejfelezzük, megszórjuk házi, jóféle morzsával és megsütjük. Nem kell túl forró sütőben 170 °C elég, hogy a közepe is átsüljön. Ha nagyon finom sült krumplira vágyunk, akkor a krumpli alá csempésszünk egy kevés zsírt. Nagyon finom! Büfé asztalra is ajánlom!

Jó étvágyat!

Rakott krumpli recept másként - Burgonya receptek

Rakott krumpli recept másként – Burgonya receptek

Köszönöm, hogy megosztod.