Pages Navigation Menu

Gyümölcs torta recept

Ropogós szélű puha piskóta, friss zamatos eper, kivi- és banánszeletek, tejszínes eperkrém, fehér- és étcsoki-reszelék és illatos citromfű. Nem véletlenül kereszteltem ezt a desszertemet oázisnak. Képzeljük el azt a napunkat, amikor fáradtan hazaérünk és csak valami nagyon édeset és nagyon finomat akarunk enni a hétköznapok sivatagában. Egyszerűen csak kinyitjuk a hűtőt, és közben elölről kezdve mondjuk: ropogós szélű puha piskóta, friss zamatos eper…

Hozzávalók a torta alaphoz (28cm)

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 2,5 dl habtejszín
  • 30 dkg friss eper
  • 3 db banán,
  • 3-4 db kivi
  • Fehér- és étcsoki
  • Citromfű vagy menta

Először készítsük el a piskótánkat. Az anyagköltség a fele a boltban kapható silány tortalapokhoz képest, és amellett, hogy nagyon finom, nem tartalmaz tartósítószert sem.
Eredeti német recept alapján.

1., Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra. Olvasszuk fel a margarint egy keverőtálban. Adjuk hozzá adagonként a cukrot és addig keverjük, míg a cukor fel nem olvadt a meleg margarinban. Utána adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk össze a cukros margarinnal. A tojásokat egy tálban verjük fel és adjuk a keverékhez. Kivajazott formába öntjük. Elsőre nem tűnik majd soknak a tészta és aggódni kezdünk, vajon elég lesz-e. És mitől nő meg sütőpor nélkül? A formát jól rázzuk meg, mintha centrifugába tettük volna, így mindenhova jut a tésztából. Mindenki nyugodt lehet, szépen meg fog nőni. Akkor van kész, ha a formától a sütőben láthatóan elvált, ez kb. 20 perc után lesz látható. A kész formát hűtsük szobahőmérsékletre pl.: az ablakpárkányon.
2., A habtejszínt verjük fel keményre. Az epret mossuk meg alaposan és válogassuk ki a kevésbé szépeket vagy amelyik megsérült szállítás közben. Ezeket vágjuk nagyon apóra és keverjük a tejszínhabba. Ilyen egyszerűen még nem csinált otthon senki eperkrémet. Kenjük be a torta alapot és kezdjük el feldíszíteni a gyümölcsökkel.
3., Az epreket negyedelve, a többi gyümölcsöt hasonló formára igyekezzünk vágni, mint az epret, hogy szép legyen. Ha kész, reszeljünk rá étcsokit és fehércsokit is, díszítsük néhány citromfű vagy mentalevéllel és azonnal fogyasszuk!

Ha epret akarunk vásárolni és nem szeretnénk, ha turmixszá változna a táskában, akkor fogjunk egy 30 db-os tojástartót, és abban vigyük haza az epret. Kevesebb lesz a kárunk. Miután hazaértünk, alaposan mossuk meg őket. Először áztatással, így a por és sár a vízben az edény aljára süllyed.

Jó étvágyat!

Gyümölcs torta recept - Torták

Gyümölcs torta recept – Torták

Köszönöm, hogy megosztod.