Pages Navigation Menu

Afrikai harcsa erdei módon recept

a_harcsa_szponzor

Az évnek ebben a szakában sok olyan termés van, amely kihagyhatatlan. Ilyen az erdei gomba is. A Mátra lankáin és fenyveseiben ízletes ingyen ebédek várnak minket. A gyűjtött gombákat mindenképpen mutassuk meg értő szemeknek. Hazaérve a kimerítő gombászás után, a fáradt lábainkat az asztalnál pihentessük.

Ez a fogás nemcsak ízében, de színében is azt őszt festi meg. A barnásra sült alma, a currytől sárga afrikai harcsa, és a vörös gomba, mint az őszi fák levelei.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg afrikai harcsa filé
  • 4 alma
  • 1 kis fej fehér káposzta
  • 10 dkg rókagomba
  • 5 dkg kék áfonya
  • Bors
  • Currypor

1., Az afrikai harcsát felszeleteljük, majd borssal és curry porral fűszerezzük.

áfonya

2., Az almák közepét 2 ujjnyi szélességben kivájjuk, és megtöltjük a legyalult káposztával. A magházat és a nyesedéket nem dobjuk ki. Hőálló tálba rakjuk a megtöltött almákat, és köré szórjuk a kivájt részeket. Öntünk alá egy deci vizet és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Az almákat 3-4 helyen hústűvel megszúrjuk, hogy az alma leve ezeken keresztül tudjon távozni. Fajtától függően szétrepedhet a bőre, de ez a fogás segíthet azt megelőzni.

3., 20 perc elteltével megsütjük a harcsát. Teflon serpenyőben néhány csepp olíva olajjal a hal mindkét oldalát 1,5-1,5 percig sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor elveszti a jellegét.

4., Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a rókagombát. 2 percnyi pirítás után hozzáadjuk az áfonyát. Folyamatos forgatás közben, amint valamelyik áfonya kidurran, hagyjuk abba a hőkezelést.

rókagomba sütés

Gyönyörű rókagomba szeletek.

5., Mostanra az alma is megsült. Tálaláskor a tányér egyik felére tegyük a sült almát, a másikra a szaftosra sült harcsát. A harcsára szedjünk a rókagombás raguból.

Ha minden ízt egyszerre akarunk élvezni, akkor az almát vágjuk szét. Villával nyomkodjuk bele a káposztát. Egy falat ebből, majd egy kis hal, és végül a rókagomba és az áfonya. Így kell ezt!

Jó étvágyat!

Szarvasi afrikai harcsa, erdei módon recept - Afrikai Harcsa receptek

Szarvasi afrikai harcsa, erdei módon recept – Afrikai Harcsa receptek

Köszönöm, hogy megosztod.