nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Köles rizottó módban spenóttal

1.2K
Rizs helyett

A köles nemcsak sűrítésre való, de rizses ételeinket is elkészíthetjük vele. E receptemnek a segítségével rizottó élményt varázsolhatunk otthonra.

Köles rizottó módban spenóttal

Húsmentesség a forró napokra. Kalóriában és rostokban gazdag ételünket mi mással dobhattuk volna fel, mint tökmagolajjal. Ha még több kalóriára vágsz akkor egy szép szelet sült halat javaslunk hozzá.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 350 g köles
  • 1,1-1,2 l alaplé
  • 60 g vaj
  • 60 g kemény sajt
  • 100 g bébi spenót
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 szál újhagyma
  • Pepo Papa tökmagolaj

Hogyan készül?

  • A kölest egy fazékba mérjük és ráöntjük a folyadék felét. Alacsony hőfokon kezdjük el főzni. Mindig csak egy kicsit öntünk rá, hogy a köles meg tudjon főlni.
  • Ha a köles már puha tegyük bele a spenótot, a vajat és a reszelt kemény sajtot (pl parmezán).
  • Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel és újhagymával. Végül locsoljunk rá tökmagolajat.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: köles, rizottó, spenót, tökmagolajos, vegetariánus, zöldséges

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close